Zatvori
Poslovni Puls
15/05/2013

Zagreb postaje sve važnija turistička destinacija

Zagreb je u travnju iznova zabilježio turističke rekorde s porastima turističkih dolazaka za 16 posto i noćenja za 13 posto u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec, izvijestili su danas iz Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ)...

Glavni grad Hrvatske u travnju je posjetilo 61.190 posjetitelja koji su ostvarili 107.970 noćenja

Uobičajeno, i u travnju je većina turista u Zagrebu bila iz inozemstva, njih gotovo 46,8 tisuća ili 14 posto više nego lani ostvarilo je 83,4 tisuće noćenja ili 17 posto više.

Najviše je stranaca pritom stiglo iz Njemačke, Italije, Bugarske, SAD-a i Japana.

U zagrebačkoj Turističkoj zajednici su posebno zadovoljni porastom broja domaćih turista u Zagrebu u travnju za čak 20 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, a njih 14,4 tisuće ostvarilo je i 2 posto više noćenja ili blizu 25 tisuća.

Uz odličan fizički turistički promet Zagreb je, kako kažu iz TZGZ-a, u travnju zabilježio još jedan uspjeh, jer je u Francuskoj početkom svibnja izašao poseban vodič pod nazivom "Zagreb l'essentiel".

U tom se vodiču na 160 stranica prikazuje sve ono što se u glavnom hrvatskom gradu ne smije propustiti, a rezultat je suradnje TZGZ-a i francuske novinarke Emmanuelle Bluman.

Time je Zagreb uvršten i u kolekciju "Guide Capital(es)" zajedno sa Rimom, Barcelonom, Pragom i ostalim glavnim gradovima svijeta.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram