Zatvori
Poslovni Puls
16/05/2013

Zoran Milanović: Borimo se za zdravlje državnih financija

Predsjednik Vlade Zoran Milanović poručio je danas da vladajuća koalicija hrvatskim biračima neće davati suluda obećanja i neće obećavati "ono što je svakom bistrijem djetetu jasno da je nemoguće"...

Osvrnuvši se na početku sjednice Vlade na obećanja davana u predizbornoj kampanji za nedjeljne lokalne izbore te na štrajk u Croatia Airlinesu, Milanović je rekao da se njegova Vlada bori da državne financije budu zdrave, da svi igraju po pravilima te da se uspostavi balans u prihodima ljudi koji su u javnom sektoru, odnosno javnim kompanijama. "Više puta smo rekli, molimo za razuman pristup, potpuno poštujemo metode sindikalne borbe, ali isto tako treba shvatiti da je alternativa promjenama koje tražimo nestanak", poručio je.

Vlada danas neće raspravljati o zakonskom prijedlogu o PDV-u koji bi od ulaska u Europsku uniju u porezni sustav trebao unijeti mnoge promjene. Ministar financija Slavko Linić poručio je kako se Zakon skida s dnevnoga reda kako bi se prava važnost dala izvješću o izvršenju lanjskoga držanog proračuna.

Na sjednici je predstavljeno izvršenje državnog proračuna za prošlu godinu. U Vladi kažu da su uspjeli provesti fiskalnu konsolidaciju u nemogućim uvjetima. "Novo fiskalno pravilo o smanjenju rashoda potpuno je ispoštovano", rekao je ministar financija Slavko Linić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram