Zatvori
Poslovni Puls
17/05/2013

Slavko Linić: Croatia Airlines ne može preživljavati na teret poreznih obveznika

 Ministar financija Slavko Linić poručio je danas da Croatia Airlines više neće živjeti na teret poreznih obveznika jer Vlada neće dopustiti trošenje sredstava iz državnog proračuna na "one koji nemaju pravo biti na državnom proračunu", a korisnike proračuna upozorio je da više neće biti podizanja poreza građanima...

Ne može više Croatia Airlines živjeti na teret poreznih obveznika, već treba početi živjeti od svog rada - ili će početi raditi i zarađivati ili više nećemo imati nacionalnu aviokompaniju, istaknuo je Linić na SDP-ovoj tribini o stanju u gospodarstvu.

Hrvatska je odabrala kapitalistički model s tržišnom ekonomijom u kojoj se "plaća mora zaraditi". Stoga je neprihvatljivo da uz prosvjetare i liječnike na državnom proračunu budu i željezničari, piloti i stjuardese. Onda se čudimo što imamo 180 milijardi kuna vanjskog duga, kaže Linić.

Novce treba usmjeriti u investicije, jer samo na taj način možemo spasiti radna mjesta, rekao je Linić dodavši kako građani mogu biti sigurni da će svi plaćati poreze.

"Blagajna je pokradena. Previše je onih koji pokušavaju zataškati svoje zločine, svoju neodgovornost, te dijeliti lekcije i govoriti neistinu", istaknuo je Linić.

Ovu Vladu zanima isključivo odgovornost, red, rad i disciplina. Promjene će biti vidljive već ove godine jer ulažemo veliki trud u privatni sektor, borimo se za javni sektor. To je razlika u odnosu na bivšu Vladu, ustvrdio je Linić.

Odgovarajući na pitanja građana Linić je kazao kako Vlada blisko surađuje s MMF-om jer "zemlja koja je dužna 44 milijarde eura mora biti u dobrim odnosima s MMF-om".

Govoreći o stanju u brodogradnji, istaknuo je da je Vlada uspjela privatizirati sva brodogradilišta. Međutim, nepojmljivo je da se u riječkom brodogradilištu 3. maj protive mogućnosti da ih preuzme pulski Uljanik, umjesto da budu sretni što će se ta dva brodogradilišta spojiti.

"Opet čelnici sindikata prave nered, a država od cijele privatizacije nije dobila ni kunu osim što smo ponovno povećali javni dug", zaključio je Linić, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram