Zatvori
Poslovni Puls
18/05/2013

Vežite se, propadamo: Croatia Airlines sve bliže stečaju?

"Za Croatia Airlines više nema vremena. Najbolje bi bilo pronaći strateškog partnera, no zbog stanja u avioindustriji, to je vrlo teško. Potrebno je restrukturiranjem riješiti probleme", tvrdi pomoćnik ministra prometa za zračni promet Dan Simonić, piše Jutarnji list..

On ne želi procjenjivati koliko je još preostalo vremena da se nacionalna kompanija spasi od bankrota, ali tvrdi da je jedna od realnih opcija stečaj tvrtke. No, prije toga treba iskoristiti i druge opcije.

Drugi sugovornici tvrde, pak, da je štrajk koji je u tijeku vrijeme za spas tvrtke skratio na minimum.

"Potraje li sadašnji štrajk pilota i stjuardesa još pet, šest dana, stečaj Croatia Airlinesa je realna opcija", tvrdi sugovornik upoznat sa stanjem u kompaniji.

Planom restrukturiranja predviđeno je da se na materijalnim pravima radnika uštedi 17,5 milijuna kuna na godinu. No, dogovora o uštedi nema. "Uprava planirane uštede nije napravila, a svakodnevno se zbog štrajka gomilaju milijunski gubici."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram