Zatvori
Poslovni Puls
20/05/2013

[NAJAVA] SHIFT Conference - najveća regionalna startup konferencija

Krajem svibnja Dioklecijanov grad okuplja preko 500 informatičkih entuzijasta iz raznih krajeva  svijeta, koji će na trodnevnom međunarodnom događaju "SHIFT Conference powered by VIP"  predstaviti inovativne startup projekte i ideje te razmijeniti znanja i iskustva s najuspješnijima u  industriji...

Organizatori konferencije su tri splitske tvrtke, Procedo, Profico i Locastic, pod generalnim pokroviteljstvom VIPneta, uz podršku Splitske Banke i Microsofta te u suorganizaciji Ureda za transfer tehnologije (UTT), BICRO-a, European Enterprise Networka (EEN) i snažnu potporu TZ Splitskodalmatinske županije, HGK, CISEx-a i Grada Splita.

Uz prezentaciju novih startup ideja, razne radionice te predavanja i motivacijske govore svjetski poznatih predavača, posjetitelji će uživati u iznimno bogatom zabavnom dijelu programa.  Razgledavanje antičkog grada, organizirani noćni provodi  – samo su dio popratnih sadržaja.

Shift se sastoji iz dva dijela, startup natjecanja i konferencijskog dijela. Prvi dan će se održati tzv. "Shift challenge" - natjecateljski dio, u okviru kojeg će 32 projekta konkurirati za nagradu od 10 000 dolara, koju sponzorira Splitska Banka. Međunarodni tim poslovnih mentora, investitora i IT novinara glasovanjem će odlučiti o pobjedniku.

Preostala dva konferencijska dana predviđena su za govornike iz cijelog svijeta. Posjetitelji konferencije dolaze s 5 kontinenata, pa tako na Shiftu očekujemo 30 govornika koji stižu iz Silicijske doline, Los Angelesa, Londona, Beča, pa sve do Tokia. Svi govornici spadaju u sam svjetski vrh u svojim područjima, bilo da su poduzetnici, investitori ili IT novinari. Uz govornike dolazi i 30 mentora, koji će svojim stručnim znanjem i iskustvom pomoći i usmjeriti  startup timove tako da svoj prozvod mogu što bolje prezentirati na samoj konferenciji te ih sutra što bolje plasirati na tržite.

Jedan od motiva koji će se protezati konferencijom je i spoj informatičke i zabavne industrije pa konferencija nikako ne bi mogla proći bez nekoliko govornika iz Hollywooda. Tako ove godine SHIFT dovodi zabavljača i poduzetnika Riza, koji je nedavno snimio singl "Dance with me" s planetarno poznatim Pitbullom te holivudskog producenta Orija Ayonmikea. Zajedno su upravo lansirali vlastiti startup  AppCurious – društvenu mrežu za pronalaženje aplikacija, u potpunosti proizvedenu u Splitu u tvrtki Profico.

Ovim događanjem želimo Split pozicionirati kao nezaobilaznu točku na svjetskoj karti informatičke industrije, inače najbrže rastuće poslovne industrije na svijetu. Nakon prošlogodišnjeg uspjeha s konceptom IT startup konferencije, ove godine želimo izići iz konzervativnih poslovnih okvira ovakvih  događanja i napraviti konferenciju koja će postati Splitski Cannes festival IT industrije, poručuju organizatori.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram