Zatvori
Poslovni Puls
21/05/2013

Dok Croatia Airlines tone - Ryanair izvijestio o rekordnoj dobiti!

Niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair izvijestio je o rekordnoj cjelogodišnjoj dobiti i većim prihodima unatoč naglom skoku troškova za gorivo, prenose britanski mediji...

U poslovnoj godini koja je završila 31. ožujka dobit nakon plaćanja poreza porasla je za 13 posto, na 569 milijuna eura (481 milijun funti). Prihodi su porasli za pet posto, na 4,88 milijardi eura, izvijestio je BBC.

Kompanija je prevezla 79,3 milijuna putnika, pet posto više nego u prethodnoj poslovnoj godini. Otvorila je i 217 novih linija pa ih sada ima 1600.

Troškovi za gorivo porasli su za više od 290 milijuna eura i sada čine 45 posto ukupnih troškova, napominju u kompaniji.

Izvršni direktor Michael O'Leary ocijenio je da 13-postotni rast dobiti i 5-postotni rast prihoda unatoč visokim cijenama nafte tijekom europske recesije potvrđuju uspjeh Ryanairovag modela ultraniskih cijena.

Upozorio je ipak da će se rast u poslovnoj godini 2013./2014. usporiti zbog viših cijena nafte te neopravdano visokih troškova Eurocontrola i naknada u španjolskim zračnim lukama.

Tvrtka u ovoj poslovnoj godini predviđa neto dobit od 570 do 600 milijuna eura.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram