Zatvori
Poslovni Puls
22/05/2013

Zuckerbergova noćna mora: Mladi korisnici napuštaju Facebook!?

Sudeći prema studiji Centra za istraživanje Pew, popularnost Facebooka kod njegovih najvjernijih korisnika opada, piše Huffington Post...

Istraživanje tvrdi da entuzijazam korisnika sve više slabi, pogotovo među mladima. Facebook je postao "društveni teret" za tinejdžere, tvrdi studija i "umjesto zabave, postao je imperativ."

No, tinejdžeri ipak ne napuštaju Facebook, ali polako prelaze na Twitter i Instagram, a i MySpace se polako vraća u život.

Razlog? Facebook je postao prepun roditelja, nepotrebne društvene drame i dosadnih prijatelja koji dijele apsolutno sve. Iskreno, stalno sam na Facebooku, ali mi užasno ide na živce", izjavila je jedna 15-godišnjakinja.

Sama tvrtka se očitovala mlakim odgovorom: "Mladi su najaktivniji korisnici Facebooka i jako smo zadovoljni".

No, 58 posto korisnika je blokiralo određene ljude, brisalo prijatelje, a njih 39 posto lagalo je o svojim godinama. Istovremeno, 33 posto svih prijatelja s mreže nikad nisu upoznali u "pravom" svijetu.

A što je s raznim čudacima koji vam šalju poruke? Prema studiji, 17 posto tinejdžera je dobilo razne neprimjerene poruke od nepoznatih korisnika, prenosi Index.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram