Zatvori
Poslovni Puls
23/05/2013

Hrvatska je sljedeće "groblje" Europske unije?

"Dugovi, korupcija i visoka razina nezaposlenosti - to je Hrvatska!", stoji u uvodu članka njemačkog Bilda koji je našu zemlju kao skoru članicu Europske unije predstavio kao "sljedeće groblje" njihovih milijardi. Naime, Hrvatska se uspoređuje s Grčkom, gdje su već nestale milijarde njemačkih poreznih obveznika...

Njemački novinari naglašavaju visoki dug, veliku nezaposlenost i povećanje razine korupcije u našoj zemlji te se uspoređuje stanje i sa Ciprom, a ne samo s Grčkom.

Znakovito je kako se danas premijer Zoran Milanović nalazi u Njemačkoj i to na 150-toj obljetnici SPD-a, a najtiražniji njemački magazin dao nam je "lijepu dobrodošlicu". Naime, kritizira se i sam Milanović odnosno njegov nastup na summitu u Bruxellesu nakon kojeg su njemački novinari postavili pitanje - hoćemo li imati ikakve koristi od ove zemlje na Balkanu? Naglašava se i kako Hrvatska ima velika očekivanja oko povlačenje novca iz Eu fondova, no podsjeća se kako je u zadnjih 5 godina nezaposlenost s 8,3 posto skočila na 15,9 posto.

Među nedostacima naše zemlje su i troma državna birokracija kojoj ne pomaže činjenica da su svi shvatili da je za izlaz Hrvatske iz krize nužno potreban strani kapital.  Jedino što u Hrvatskoj zapravo cvijeta jest javni dug koji će se samo ove godine povećati za pet posto.

"Ukupan dug porastao je na gotovo 60 posto. Unatoč dužničkoj krizi, Europska unija za vrat si veže sljedeću zemlju-slučaj", naglašava se u članku njemačkog Bilda, prenosi Index.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram