Zatvori
Poslovni Puls
28/05/2013

Piramide više nisu in: BiH sada trese zlatna groznica!

Gotovo napušteno selo Strigovo u Kozarskoj Dubici, na sjeveru BiH, posljednjih dana opsjedaju brojni znatiželjnici nakon što su otkrivene čestice zlata u nekoliko grumenova u mjesnom potoku, javljaju "Nezavisne novine"...

Mještani sela Strigova, koje se nalazi uz samu granicu s Hrvatskom, pronašli su sedam grumena koji su na sebi imali čestice zlata ukupne težine oko 50 grama.

Nakon ovog otkrića to potkozarsko selo trese "zlatna groznica", opsjedaju ga ljudi sa svih strana, zuje detektori za metal i traga se po potoku kada razina vode opada.

Sve je počelo kada je mještanin ovog sela Branko Tadić u potoku koji protječe pored njegove kuće pronašao kamen koji je neobično svjetlucao i za koji je provedenom analizom urađenom da na sebi ima zlata.

Tadić je rekao da mještani i brojni drugi intenzivno nastavljaju tragati za zlatom. Dodao je kako će kupiti rudarski detektor kako bi se olakšala potraga za zlatom.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram