Zatvori
Poslovni Puls
29/05/2013

Pogodite tko je odlučio tužiti Facebook zbog kontroverzne reklame

Eminemova izdavačka kuća, Eight Mile Style odlučila je tužiti Facebook za kršenje autorskih prava...

Eminem i njegova diskografska mašinerija tvrde kako je Facebook u svojoj reklamnoj kampanji koju je izbacio u travnju ove godine koristio pjesmu koja neobično nalikuje na "Under The Influence", Eminemovu pjesmu sa samog početka karijere, odnosno s albuma "The Marshall Mathers LP", a koju je producirao Dr.Dre.

Inače, radi se o reklami nazvanoj "Airplane" kojom je Facebook u travnju promovirao novi mobilni softwer svoje društvene mreže.

Izdavačka kuća navodi kako je reklamna agencija zadužena za kreiranje reklame štoviše namjerno iskoristila pjesmu kako bi se dodvorila Marku Zuckerbergu, koji je, poznato je, veliki Eminemov fan. U međuvremenu javila se i odvjetnička kompanija koja zastupa Facebook, a dotični tvrde kako pjesma više nalikuje na Michaela Jacksona nego na Eminema, stoga, prema njima, nema ni govora o kršenju autorskih prava u postojećem obliku.

Eight Mile Style inače potražuje 150 tisuća dolara odštete, što Zuckerbergu, naročito ako je toliki Eminemov fan, ne bi trebalo predstavljati problem, piše T-Portal.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram