Zatvori
Poslovni Puls
03/06/2013

Ruski turisti odustaju od ljetovanja u Hrvatskoj?

Ministar turizma Darko Lorencin iduća dva dana, 4. i 5. lipnja, boravit će u Rusiji i Ukrajini, gdje će s vodećim touroperatorima koji organiziraju putovanja u Hrvatsku razgovarati o aktualnom stanju na tržištu s naglaskom na novi vizni režim prema državama izvan EU, a kojem se Hrvatska morala prilagoditi od 1. travnja ove godine, najavili su iz danas iz Ministarstva turizma...

S ministrom turizma u Moskvi i Kijevu boravit će i direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Meri Matešić te načelnik Sektora konzularnih poslova Ministarstva vanjskih i europskih poslova Vinko Ljubičić.

Sastanak s ruskim touroperatorima održat će se u Moskvi, u utorak 4. lipnja, dok će se s ukrajinskim touroperatorima sastati u Kijevu, u srijedu 5. lipnja.

Time će se ministar Lorencin osobno uvjeriti u stanje na terenu na tim tržištima te iz prve ruke čuti kako se mogu poboljšati mjere za jednostavnije i brže izdavanje viza za turiste koji u Hrvatsku stižu iz Rusije i Ukrajine, ističu iz Ministarstva turizma.

Inače, prihvaćanjem viznog režima EU-a, od 1. travnja ove godine u Hrvatskoj se prema svim turistima iz zemalja-nečlanicama EU-a provodi klasični vizni režim te im za ulazak u Hrvatsku treba viza.

To se odnosi i na Rusiju i Ukrajinu, kao i na Tursku iz kojih je zadnjih nekoliko godina Hrvatska bilježila povećanje turističkog prometa.

Hrvatski turistički djelatnici procjenjuju da Hrvatska neće moći izbjeći pad turističkog prometa s tržišta Rusije i Ukrajine, što su 'iskusile' i gotovo sve turističke zemlje prilikom ulaska u EU i promjene viznog režima, ali ističu i da treba poduzeti mjere kojima bi se pojednostavila i ubrzala procedura izdavanja viza.

Na to su prije desetak dana upozorili i predstavnici ruskog touroperatora TUI Russia&CIS sa skupa u Rovinju na kojem su predstavili program, planove i aktivnosti tog touroperatora za Hrvatsku.Tom su prilikom upozorili da je uvođenje viza obeshrabrilo mnoge ruske turiste za dolazak u Hrvatsku, da sama viza ne predstavlja problem, ali da je nažalost problem procedura dobivanja viza za Hrvatsku koja u najboljem slučaju traje deset dana, dok primjerice izdavanje viza za Španjolsku traje svega tri dana, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram