Zatvori
Poslovni Puls
05/06/2013

U Hrvatsku ovog ljeta na domor stiže čak 12 posto Austrijanaca

Italija i Hrvatska i ove su godine u Austriji dva najtraženija odredišta za godišnji odmor. U te dvije države planira putovati 15, odnosno 12 posto Austrijanaca koji svoj godišnji odmor namjeravaju provesti u Europi, podaci su to istraživanja najvećeg austrijskog auto kluba ÖAMTC "Monitor putovanja 2013", javlja Hrvatska turistička zajednica (HTZ)...

Istraživanje je provedeno ove godine od 6. travnja do 2. svibnja na uzorku od 800 austrijskih državljana starijih od 15 godina, a prema odgovorima Italiju i Hrvatsku za godišnje odmore slijedi Grčka, u koju će putovati 7 posto ispitanih, Španjolska, gdje će se odmarati njih 6 posto, te Turska i Njemačka koju bira 4 posto Austrijanaca.

Istraživanje je pokazalo i da će Austrijanci prosječno na godišnjem odmoru ove godine potrošiti 947 eura, pri čemu neće štedjeti na hrani i odlascima u restorane, pri odabiru smještaja te za razgledavanja kulturnih znamenitosti, izlete i sportske sadržaje, ali će nastojati jeftinije putovati i manje trošiti na suvenire, za ulaznice za disko klubove i kazališta.

Iz Glavnog ureda HTZ-a podsjećaju da je austrijsko tržište tradicionalno među prva tri strana tržišta u hrvatskom turizmu odakle se i zadnjih nekoliko godina bilježi stalni porast turističkog prometa. Tako je bilo i prošle godine, kada je u Hrvatsku, prema podacima HTZ-a, došlo rekordan broj turista iz Austrije, više od milijun ili 6 posto više nego u godini prije, a isti postotak rasta Austrijanci su ostvarili i s 5,7 milijuna noćenja.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram