Zatvori
Poslovni Puls
10/06/2013

Agrokor postao sponzor zagrebačkog startup inkubatora ZIP

Agrokor, zajedno sa svojom tehnološkom kompanijom mStart, i Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP) sklopili su sponzorski ugovor s ciljem podrške razvoja mladih inovatora i  poduzetnika početnika, takozvanih tehnoloških startup kompanija, u Hrvatskoj...

Suradnja Agrokora i ZIP-a temelji se na financijskoj potpori, te pružanju pristupa znanjima i tehnologijama s kojima raspolaže Agrokor. S obzirom na važnu ulogu koju tehnologija zauzima u svijetu tehnoloških poduzetnika početnika, u suradnju će aktivno biti uključena i kompaniju mStart d.o.o. No, i sve ostale kompanije iz Koncerna će se prema potrebi uključivati kako bi se stvorili optimalni uvjeti za uspješan razvoj novih ideja. Regionalna liderska pozicija Koncerna od posebnog je značaja za mlade poduzetnike kojima se omogućava brzi pristup velikom tržištu, ali je važna i za ZIP koji će lakše privući veći broj kvalitetnih regionalnih projekata.

"Agrokor ovime nastavlja stavljati naglasak na primjenu novih tehnologija te njihovog razvoja i ulaganja u njih. Kroz sustav mentorstva pružit će se uvid u moderne tehnologije kojima Koncern raspolaže što će stvoriti preduvjete za obostranu dobit u obliku dodatnog razvoja postojećih rješenja za Koncern ili poticanja ideja za razvoj novih projekta od strane startup poduzetnika. Ovom suradnjom Agrokor je dao podršku novim generacijama poduzetnika početnika koji bi svoje mjesto mogli naći na tržištu ili u nekoj od kompanija Koncerna", stoji u priopćenju.

ZIP je inkorporiran kao neprofitna udruga u lipnju 2012. s ciljem promicanja startup kulture i izgradnje infrastrukture nužne za brži i kvalitetniji razvoj startup projekata u Hrvatskoj i regiji. Prepoznat je već od strane sličnih inicijativa iz regije te je sudjelovao i u njihovom radu. Prošla je već godina dana rada koju je Zagrebački inkubator poduzetništva nedavno obilježio. Veliki trud i rad se isplatio i vidno pokazao kroz startup timove prve, a sada već i druge generacije.

TEME: / / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram