Zatvori
Poslovni Puls
11/06/2013

Bruxelles od Amerikanaca traži zaštitu prava Europljana na internetu

Europska komisija zatražit će jasno obećanje američkih vlasti da će štititi osobne podatke europskih građana, nakon otkrića tajnog američkog špijunskog programa kojim se nadziru telefonske i internetske komunikacije u cijelome svijetu...

Komisija traži jasno obećanje od Sjedinjenih Država u pogledu poštovanja temeljnog prava svih europskih građana na zaštitu njihovih osobnih podataka, rekao je u Europskom parlamentu povjerenik za zdravlje i zaštitu potrošača Tonio Borg, govoreći u ime Europske komisije.

"Europski građani moraju imati jednaka prava kao američki građani", poručio je.

Povjerenica za pravosuđe Viviane Reding razgovarat će o tome s američkim vlastima na sastanku Europske komisije i američke vlade u petak u Dublinu, kazao je.

"Zatražit ćemo pojašnjenja i postaviti pitanje je li pristup osobnim podacima u okviru programa PRISM ograničen na pojedinačne slučajeve koji se temelje na utemeljenim i specifičnim sumnjama ili je riječ o skupnom prijenosu podataka", kazao je.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram