Zatvori
Poslovni Puls
11/06/2013

Novi problemi za Boeing Dreamliner u Japanu

Zrakoplov Boeing 787 Dreamliner na letu iz Tokija u Singapur morao se vratiti u polazišnu zračnu luku nakon problema sa sustavom protiv zaleđivanja...

Na zrakoplovu Boeing 787 tvrtke Japan Airline (JAL), koji je letio prema Singapuru, nekoliko minuta nakon polijetanja iz tokijske zračne luke Haneda otkriven je mali problem sa sustavom protiv zaleđivanja lijevog motora, precizirao je glasnogovornik JAL-a. Kako se taj problem nije mogao brzo otkloniti, a pilot je očekivao uvjete koji bi mogli izazvati stvaranje leda, odlučio se vratiti u Hanedu gdje je sigurno sletio manje od pola sata nakon polijetanja.

A jučer je problem na jednom detektoru temperature i tlaka lijevog motora Boeinga 787 prisilio kompaniju All Nipppon Airwaysa (ANA) da otkaže let iz Fukuoke u Tokio.

Ti incidenti dogodili su se manje od mjesec dana nakon što su JAL i ANA vratile u promet flote Dreamlinera nakon četiri mjeseca mirovanja tih zrakoplova zbog međunarodne zabrane leta nakon incidenata s litijsko-ionskim baterijama, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram