Zatvori
Poslovni Puls
13/06/2013

EPH u predstečajnoj nagodbi, a troši milijune na reklame na HRT-u

Redoviti konzumenti HTV-ovog programa zadnjih su mjeseci sasvim sigurno uočili nezanemariv broj reklama za izdanja Europapress holdinga (EPH). Iako se najveći hrvatski novinski izdavač nalazi u financijskim dubiozama koje se procjenjuju na 600-tinjak milijuna kuna, Ninoslav Pavić ipak je pronašao dovoljno sredstava za zakup nimalo jeftinih marketinških minuta na HTV-u, uglavnom u tzv. "prime timeu"...

Prema dokumentaciji koju je Index dobio na uvid, EPH je samo u siječnju i veljači ove godine na HRT-u zakupio 727 reklama, u trajanju od 4 sata, 4 minute i 26 sekundi. Drastičan je to porast s obzirom na isto razdoblje 2012. godine, kada je EPH na HRT-u imao ukupno 6 reklama u trajanju od 1 minute i 30 sekundi.

U istom razdoblju samo je sveprisutna Hrvatska lutrija na HRT-u imala više reklama (853), ali u manjem ukupnom trajanju (3 sata, 54 minute i 9 sekundi). Nešto manje reklama nego EPH imao je Nestle (710 reklama u ukupnom trajanju od 3 sata 33 minute i 31 sekundu), dok je primjerice Paviću konkurentska Styria imala 197 reklama u ukupnom trajanju od jednog sata, 8 minuta i 58 sekundi. Ilustracije radi, Konzum je imao 163 reklame u trajanju od 54 minute i 16 sekundi.

Najniža cijena oglašavanja na prvom programu HTV-a je 60 kuna po sekundi. Ukoliko bi obračunavali vrijednost EPH-ovih reklama po takvoj tarifi, dolazimo do brojke 879.960 kuna. Cijena oglašavanja u "prime timeu" prvog programa znatno je veća i iznosi 350 kuna po sekundi. Po toj tarifi, ispada da bi EPH u prva dva mjeseca za ovu količinu reklama na HRT-u morao izdvojiti 5.133.100 kuna.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram