Zatvori
Poslovni Puls
13/06/2013

Malo nade: Rast industrijske proizvodnje u eurozoni

Industrijska proizvodnja u eurozoni u travnju ove godine povećana je 0,4 posto u odnosu na mjesec prije, pokazuju najnoviji podaci statističkog ureda Eurostata. Međutim, njezin je rast ponešto usporio u odnosu na ožujskih 0,9 posto rasta...

Rast industrijske proizvodnje na mjesečnoj je razini usporio ponajprije zbog pada proizvodnje energenata i trajnih potrošačkih roba, pokazali su današnji podaci Eurostat.

Njemačka, najveće europsko gospodarstvo, izvijestila je o rastu industrijske proizvodnje od 1,2 posto u travnju na mjesečnoj razini, a rastu se vratila i industrijska proizvodnja u Francuskoj, drugom najvećem gospodarstvu eurozone, ojačavši 2,3 posto u odnosu na ožujak. No, industrijska proizvodnja u Italiji, trećem najvećem gospodarstvu eurozone, pala je 0,3 posto, što je njezin treći uzastopni pad na mjesečnoj razini.

Na godišnjoj razini, industrijska proizvodnja u eurozoni u ovogodišnjem je travnju smanjena 0,6 posto. Njezin pad ipak je na godišnjoj razini osjetno usporen jer je u ožujku industrijska proizvodnja pala 1,4 posto prema revidiranim podacima, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram