Zatvori
Poslovni Puls
13/06/2013

Ništa od fiskalizacije na zrakoplovima Croatia Airlinesa

Za razliku od ugostitelja, trgovaca, odvjetnika, kumica na tržnicama i drugih koji opravdano ili ne prigovaraju fiskalizaciji, stjuardese i stjuardi mogu odahnuti jer će prodaja robe u zrakoplovima Croatia Airlinesa prema današnjoj odluci Vlade biti izuzeta od fiskalizacije...

Naime, Croatia Airlines podnijela je zahtjev za oslobođenje prodaje robe u zrakoplovima na njihovim letovima koja se obavlja za gotovinu te na kreditne i debitne kartice od primjene Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom.

Taj zahtjev, objašnjava ministar financija Slavko Linić, temelji se na tome da je fiskalizacija u zrakoplovima tehnički ograničena u smislu poteškoća uspostavljanja elektronske veze između zrakoplova i Porezne uprave, budući da je jedini način ostvarivanja internetske veze iz zrakoplova putem geostacionarnih satelita, a i tada je problem pokrivenosti GSM mreže na svim letovima kompanije.

Isto tako, kaže Linić, eventualno uspostavljanje internetske veze s Poreznom upravom dovodi u pitanje sigurnost letenja zbog mogućih nepoželjnih utjecaja na navigacijske uređaje.

Fiskalnu kasu sa sobom, prema današnjoj odluci Vlade, neće morati nositi ni veterinari za usluge koje obavljaju izvan veterinarskih ambulanti i koje se odnose na provedbu mjera kontrole bolesti životinja propisanih Naredbom o mjerama zaštite životinja od zaraznih i nametničkih bolesti i njihovom financiranju, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram