Zatvori
Poslovni Puls
17/06/2013

Austrijski mediji o Hrvatskoj pišu kao o "Karibima" Europe

Najtiražniji austrijski dnevni list Kronen Zeitung pod naslovom Hrvatska - Karipsko otočje Europe u nedjeljnom izdanju govori o turističkim, prirodnim i povijesnim ljepotama hrvatske obale, posebice Brača i Splita, dok dnevni list Kurier piše o posebnostima Istre i raju za bicikliste...

Dobro došli u Hrvatsku - Karipsko otočje Europe članak je koji govori o čistom plavom moru, šarenilu jahti, zlatnoj obali i gostoprimstvu kao o obilježjima hrvatske obale koja nudi mirise lavande, majčine dušice, kadulje, ružmarina i lovora.

Kronen Zeitung navodi da gost zrakoplovom treba samo 55 minuta od Beča do Splita gdje ga, kada dođe, pozdravljaju palme i dah povijesti Dioklecijanove palače.

Iz Splita na Brač goste voze katamarani gdje goste očekuju mediteranski mirisi i povijesno zdanje samostana dominikanaca u Bolu iz 15. stoljeća s vrtovima bugenvilija.

U Kronen Zeitungu se ističe da je otok Brač diljem svijeta poznat po svom bijelom kamenu od kojeg su građene Bijela kuća u Washingtonu te bečki i berlinski parlament. Brački mramor utkan je i u venecijanske palače.

Dok se Kronen Zeitung bavi prirodnim, povijesnim, kulturnim i kulinarskim ljepotama Splita i Brača, dnevni list Kurier piše o posebnostima Istre, veličanstvenom krajoliku brežuljaka, terasa, livada, tunela i vijadukata blizu mora te gradiću tartufa Motovunu.

U posebne ljepote krajolika ubrajaju se Buje, Grožnjan, Motovun i Vižinada s pravim rajem za bicikliste, navodi se u članku.

Kurier na kraju članka preporučuje nedavno izdanje knjige Die Parenzana - ići - uživati i voziti bicikl autora Janka Ferka i Sandre Agnoli.

Parenzana je stara uskotračna željeznička pruga Trst - Poreč, s koje su uklonjene tračnice te je s pomoću novca iz pretpristupnih fondova EU-a staza uređena za bicikle i šetnju, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram