Zatvori
Poslovni Puls
17/06/2013

Google sprema novu internet revoluciju?

Američka tvrtka Google najavila je eksperimentalno lansiranje u stratosferu velikih balona koji bi trebali osigurati internetsku vezu u zonama teške dostupnosti...

Trideset balona lansirano je na Novom Zelandu, u području Canterburyja, na istočnoj obali, a vezu koju bi trebali omogućiti testirat će pedeset dobrovoljaca na tlu zahvaljujući anteni postavljenoj na krov njihove kuće.

Dvije trećine svjetskog stanovništva još uvijek nema pristup brzoj i jeftinoj vezi te treba puno toga još napraviti u tom području, priopćili su iz Googlea.

Projektom "Loon", skraćeno od "balloon" (engl. balon), nude se flote balona na razini stratosfere koje bi omogućile internetski pristup teško dostupnim područjima.

Osmislili smo sustav koji koristi balone, prenošene vjetrom na dvostruko veće visine od onih komercijalnih letova, kako bi se omogućio pristup internetu usporedive ili čak veće brzine od one sadašnjih mreža 3G, objašnjava tvrtka koja se udružila s novozelandskim telekomunikacijskim operaterom.

Nakon Novog Zelanda Google želi proširiti eksperiment na zemlje iste geografske širine poput Južnoafričke Republike, Urugvaja, Australije ili Čilea, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram