Zatvori
Poslovni Puls
19/06/2013

Nastavlja se urušavanje slovenskog bankarskog sustava

Slovenske banke ostvarile su u prva četiri mjeseca ove godine 41,5 milijuna eura gubitka prije oporezivanja, pokazuju podaci novog izvješća o poslovanju banaka koje je u utorak potvrdila slovenska središnja banka...

Kvaliteta kreditnog portfelja slovenskih banaka opet je u malom padu pa su banke za rezervacije i otpise morale izdvojiti pola svojih bruto prihoda.

Loših kredita, a to su potraživanja čija naplata kasni više od tri mjeseca, u travnju ove godine je bilo 15,2 posto, što je povećanje u odnosu na ožujak, kad ih je bilo 14,6 posto.

Ukupna bilanca banaka smanjila se za 450 milijuna eura, odnosno za 8,5 posto na godišnjoj razini, a nastavlja se smanjivanje kreditne aktivnosti banaka.

To je, po ocjeni središnje banke, u prvom redu posljedica smanjivanja depozita nebankarskog sektora i smanjene štednje stanovništva izazvanog mjerama štednje, rastom nezaposlenosti i padom realnih prihoda građana, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram