Zatvori
Poslovni Puls
19/06/2013

Turkish Airlines uvodi nove letove između Zagreba i Istanbula

Uz svakodnevne redovne jutarnje letove, Turska zrakoplovna kompanija Turkish Airlines od 18. lipnja, povezuje Zagreb i Istanbul i dodatnim večernjim letom svakog utorka, četvrtka i subote, odnosno deset puta tjedno u ljetnom redu letenja...

Isti broj frekvencija najavljen je i za zimski red letenja 2013./14. godine, objavili su iz Zračne luke Zagreb.

Turkish Airlines povezao je Zagreb i Istanbul izravnim linijama 1998. godine, s dvije tjedne rotacije, a iz sezone u sezonu bilježi kontinuirani rast broja linija.

Povodom uspostave dodatnih letova u ljetnom redu letenja, predsjednik Uprave Zračne luke Zagreb Miroslav Drljača kazao je da je povećanje broja letova između Zagreba i Istanbula izravna posljedica dobrih gospodarskih kretanja između Turske i Hrvatske, te je izrazio nadu u nastavak trenda rasta prometa u Zračnoj luci Zagreb, čemu značajno doprinosi i Turkish Airlines.

Generalni direktor Turkish Airlinesa za Hrvatsku Alp Tekin izjavio je da su u Turkish Airlinesu, kao najbrže rastućoj europskoj aviokompaniji, zadovoljni uspjehom i konstantnim povećanjem broja letova u Hrvatskoj, te da im je cilj i dalje kontinuirano ulagati u povećanje frekvencija letova iz Zagreba i tako doprinijeti razvitku lokalne ekonomije i povećanju broja turista koji dolaze u Hrvatsku.

Veleposlanik Republike Turske Burak Özügergin naglašava da na sve veću povezanost dviju zemalja ne utječe niti aktualni vizni režim.

Turkish Airlines treći je avioprijevoznik po broju prevezenih putnika u Europi, s flotom od 220 zrakoplova, putničkih i teretnih, kojom leti u 233 grada diljem svijeta: 38 domaćih i 195 internacionalnih, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram