Zatvori
Poslovni Puls
21/06/2013

Airbus i Boeing dobili poslove teške gotovo 80 milijardi dolara

Zrakoplovni divovi Airbus i Boeing danas su uspjeli osigurati najviše ukupnih narudžbi za nove zrakoplove na 50. Pariškom zrakoplovnom sajmu dok se brazilski Embraer pohvalio najvećim brojem narudžbi na toj priredbi u 10 godina...

Airbus je prvi objavio podatke o konkretnim narudžbama i svim poslovima, uključujući memorandume o razumijevanju, izvijestivši o naručenom 241 zrakoplovu ukupne vrijednosti 39,3 milijarde dolara.

Američki Boeing objavio je da je ubilježio konkretne narudžbe ukupne vrijednosti do 38 milijardi dolara.

Obje su kompanije privukle kupce za zrakoplove duljih doleta koji troše manje goriva, poput Aibusovog modela A350 koji je prošlog tjedna obavio prvi pokusni let i Boeingovog 787 Dreamlinera, prizemljenog nekoliko mjeseci na početku godine zbog problema s baterijama.

Ostale su narudžbe za civilne zrakoplove bile fokusirane na popularnu Aibusovu seriju A320 s jednim prolazom među sjedalima i konkurentski Boeingov model 737 MAX.

Odvojeno je predsjednik odjela za civilne zrakoplove u brazilskom proizvođaču zrakoplova Embraer Paulo Cesar Silva za AFP kazao: "Pariški sajam 2013. veliki je događaj za Embraer, zahvaljujući predstavljanju E2" obitelji regionalnih mlaznih zrakoplova.

"Ovo je naš najbolji sajam u 10 godina", dodao je Silva, budući da je kompanija objavila da je zaprimila konkretne narudžbe ukupne vrijednosti 5,29 milijardi dolara, uz udio u tržištu zrakoplova kratkog doleta od 40 posto, u odnosu na 29 posto koliko ima njihov kanadski konkurent Bombardier, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram