Zatvori
Poslovni Puls
24/06/2013

Croatia Osiguranje preuzima dionice slovenske "Save"

Najveći hrvatski osiguravatelj Croatia osiguranje izvijestio je da je predao ponudu za stjecanje dionica slovenskog osiguravajućeg društva Pozavarovalnica Sava u postupku dokapitalizacije...

Namjera Croatia osiguranja je steći 25% udjela u temeljnom kapitalu Pozavarovalnice Sava nakon provedenog postupka dokapitalizacije tog osiguranja, navodi se u obavijesti Croatia osiguranja.

Prema informacijama s mrežnih stranica Pozavarovalnice Sava, u procesu dokapitalizacije to osiguranje prikuplja 55 milijuna eura dodatnog kapitala izdavanjem 7.857.143 novih dionica po cijeni od 7 eura po dionici.

Dokapitalizacija se provodila u tri kruga i trajala je od 23. svibnja do 21. lipnja. U prvom su krugu nove dionice bile ponuđene postojećim dioničarima, a u drugom malim ulagačima iz Slovenije, dok su u trećem krugu, koji je završen u petak, 21. lipnja u podne, pravo sudjelovanja imali veliki ulagači iz Slovenije i drugih zemalja članica EU, institucionalni ulagači iz Slovenije, Hrvatske, EU i SAD-a te EBRD, kao 'pozvani ulagač'.

U sva tri kruga ukupno 447 ulagatelja upisalo je ukupno 13.289.619 novih dionica ukupne vrijednosti veće od 93 milijuna eura, odnosno broj dionica koje su upisali domaći, odnosno slovenski, i strani ulagatelji veći je za 69% od ponuđenog broja novih dionica.

Trenutno je u tijeku postupak dodjele novih dionica ulagačima u trećem krugu dokapitalizacije, a obavijest o dodjeljenim novim dionicama biti će objavljena oko 8. srpnja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram