Zatvori
Poslovni Puls
24/06/2013

Mačak Morris zvijezda lokalnih izbora u Meksiku

Nekolicina građana meksičkog grada Xalape, zasićenih političarima koje smatraju "štakorima", predložila je svog idealnog kandidata za gradonačelnika - mačka Morrisa...

Stanovnik Xalape Sergio Chamorro, koji je udomio mačka u kolovozu, rekao je da je plan pokrenut kao šala skupine prijatelja frustriranih političkom situacijom u istočnoj meksičkoj pokrajini Veracruzu.

"Dosta vam je štakora? Glasujte za mačka", stoji na jednom od predizbornih plakata na kojima pozira crno-bijeli mačak-kandidat. Chamorro je u svibnju kreirao Facebook stranicu Morrisove kandidature i dosad je prikupio 125 tisuća likeova.

Službenih kandidata za gradonačelnika Xalape je sedmero, ali među njima ipak nije i Morris jer nije ispunio sve uvjete. Chamorro je ipak pozvao birače da na listićima dopišu "Morris" ili da nacrtaju mačka.

Kako se proširila vijest o kandidaturi mačka, stanovnici Meksika razočarani političarima kandidirali su za lokalne izbore 7. srpnja nekoliko pasa, magarca, pa čak i pile, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram