Zatvori
Poslovni Puls
24/06/2013

Milanović umiruje Nijemce: Nećemo vas koštati ništa

Premijer Zoran Milanović otklonio je u izjavi za njemački list Focus strahove da će ulazak Hrvatske u EU Njemačku skupo koštati. Moja poruka njemačkim poreznim obveznicima: Nećemo vas koštati ništa. Čak i ako doživimo kolaps, što sigurno nećemo, to će biti naš problem, a ne njemačkih poreznih obveznika, rekao je...

Hrvatska zasigurno nije vrt ruža, ali definitivno nije ni Grčka, rekao je Focusu predsjednik vlade, dodavši da će proći još neko vrijeme prije nego li se Hrvatska pridruži eurozoni pa ionako neće biti u možebitnim financijskim paketima spašavanja. Stoga svi mogu biti mirni, dodao je.

"Hrvatska je već izgradila svoje autoceste bez njemačkog novca, za razliku od Slovačke ili Poljske koje su se za to morale osloniti na europske fondove za regionalni razvoj", podsjetio je Milanović.

Kazao je i da Nijemci ne moraju strahovati od priljeva hrvatskih radnika u Njemačku, dodavši da su prijelazna ograničenja niskokvalificiranim hrvatskim radnicima za njemačko tržište rada nepotrebna. Hrvati nisu prijetnja njemačkim zaposlenicima, kazao je.

Njemačka kancelarka Angela Merkel doći će u Zagreb 30. lipnja na proslavu hrvatskog ulaska u EU. "To nam puno znači," kazao je Milanović.

Prije mjesec dana njemački je Bild objavio članak u kojem se zapitao hoće li Hrvatska zbog stanja svoje ekonomije postati sljedeće groblje milijardi njemačkih poreznih obveznika, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram