Zatvori
Poslovni Puls
26/06/2013

Croatia Airlines će prodati svoje tvrtke i tri zrakoplova

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odbila je početkom mjeseca plan restrukturiranja Croatia Airlinesa. Sada joj je nacionalni avioprijevoznik predao novi, izmijenjeni plan, o kojem će agencija svoje mišljenje dati u sljedećih nekoliko dana...

"Ključno je pitanje jesu li u Croatia Airlinesu uspjeli dokazati da će nakon procesa restrukturiranja moći uspješno poslovati. Mi smo shvaćali i tumačili pravila na jedan način, agencija na drugi. Na kraju smo morali prihvatiti pristup AZTN-a", rekao je član Uprave Croatia Airlinesa Zlatko Širac.

A taj je pristup predvidio veće žrtve od onih koje su u Croatia Airlinesu prvotno očekivali. "Morat ćemo prodati tri zrakoplova, a ne dva, kako smo izvorno planirali, morat ćemo prodati udjele u nekim tvrtkama-kćerima", dodaje Širac.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja u četvrtak će odlučivati hoće li planu restrukturiranja Croatia Airlinesa dati zeleno svjetlo. Ako do toga ne dođe, o sudbini nacionalnog avioprijevoznika odlučivat će nakon 1. srpnja - Bruxelles.

U Upravi kompanije uvjereni su da nakon najnovijih izmjena plana restrukturiranja više nema spornih točaka i od AZTN-a očekuju pozitivno rješenje, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram