Zatvori
Poslovni Puls
26/06/2013

EBRD ima novu strategiju za oporavak hrvatskog gospodarstva

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) donijela je novu strategiju za Hrvatsku u kojoj određuje prioritete za razdoblje od 2013. do 2016., prije svega ističući obnovu održivog gospodarskog rasta, piše u službenom priopćenju...

Također piše da članstvo RH u Europskoj uniji znači važnu prekretnicu za zemlju jer će se nagraditi dugodišnji napori oko provođenja sveobuhvatnih reformi.

U priopćenju se ističe važnost nastavka razborite gospodarske politike te ubrzana primjena reformi kako bi Hrvatska u najvećoj mjeri iskoristila prednosti pridruživanja. Što se korporativnog sektora tiče, EBRD će usmjeriti pozornost na financijsku pomoć malom i srednjem poduzetništvu, lokalnim tvrtkama i stranim ulagačima.

Banka će s vlastima raditi na ubrzanju reformi tvrtki u javnom vlasništvu, odnosno na infastrukturi tvrtki kako bi se ojačali absorpcijski kapaciteti za europske fondove.

EBRD je do sada potpisao oko 150 projekata u Hrvatskoj u vrijednosti od 2,75 milijardi eura. Ulaganja se odnose na industriju, trgovinu, poljoprivredu, energetiku, financijski i infrastrukturni sektor. Samo ove godine EBRD planira u Hrvatskoj uložiti 230 milijuna eura.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram