Zatvori
Poslovni Puls
27/06/2013

Ulagači zainteresirani za 200 milijuna eura teško ulaganje u Kupare

Usvajanjem Zakona o strateškim investicijskim projektima kojim bi se trebale ubrzati procedure ishodovanja dozvola, stvorila se pretpostavka i za konačno objavljivanje natječaja za kompleks Kupara koji desetljećima zapušten kao nekadašnja vojna imovina čeka na privatizaciju i strateškog investitora...

Iako izrijekom nije rečeno, na sjednici Vlade je u nekoliko navrata efikasnost zakona ilustrirana na primjeru strateške turističke investicije od oko 200 milijuna eura, pri čemu se po svoj prilici radilo o ulaganju u Kupare koji bi trebali biti polovicom srpnja oglašeni na međunarodnom natječaju.

Kompleks Kupara sastoji se od pet hotela, autokampa i objekata “logistike”, a prostire se na 340.000 četvornih metara. Hoteli Mladost, Grand, Goričina, Pelegrin, Kupari i Galeb te “Titova vila”, ali i upravne zgrade i prateći objekti na oko 35 hektara dio su prve faze izgradnje novog “resorta” za koji će država tražiti partnera uz pravo građenja i korištenja na 99 godina.

Za Kupare su, kako je to javnost spekulirala proljetos, navodno zainteresirane poznate hotelske kuće turski “Rixos” i “Valamar”, ali i državna tvrtka iz Azerbajdžana, ulagači iz Katara i SAD-a. Jasne namjere da se uključe u taj projekt pokazale su i ugledne tvrke “Karisma Hotels Adriatic” koja je s “Agrokorom” zajednički ušla na naše tržište, prenosi Slobodna.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram