Zatvori
Poslovni Puls
27/06/2013

Zračna luka Zagreb obara nove rekorde

Zračna luka Zagreb (ZLZ) zabilježila je danas svog ovogodišnjeg milijuntog putnika, što je dan ranije nego prošle godine, istodobno procjenjujući da će do kraja ove godine imati ukupni porast prometa putnika od 2 posto u odnosu na prošlu godinu...

Na današnjoj svečanosti povodom milijuntog putnika čelni ljudi ZLZ-a istaknuli su i da je u prvih šest mjeseci ove godine u zagrebačkoj Zračnoj luci zabilježen približno isti broj putnika kao i lani u istom razdoblju, što su ocijenili zadovoljavajućim s obzirom na nastavak recesijskog razdoblja.

Očekivanja porasta prometa putnika ove godine temelje i na ulasku Hrvatske u EU odnosno iskustvima ostalih zemalja čiji su glavni gradovi u prvoj godini punopravnog članstva bilježili velike poraste u zračnom prometu.

Ovogodišnji milijunti putnik ZLZ-a je Marija Maras, prevoditeljica iz Zagreba koja je radno putovala u Bruxelless na Summit Vijeća EU, a tradicionalne poklone uručili su joj predsjednik Uprave ZLZ-a Miroslav Drljača i izvršni direktor za prodaju, marketing i upravljanje mrežom Croatia Airlinesa Nenad Jelavić.

Tom prilikom istaknuto je i da je ove godine u ZLZ-u povećan broj frekvencija i destinacija, među kojima je i najnovije Turkish Airlines-ovo uvođenje više letova na relaciji Zagreb-Istanbul, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram