Zatvori
Poslovni Puls
28/06/2013

Novi zalogaj za Mudrinića: HT preuzima upravljanje Optima Telekomom?

Najjači domaći telekom operater HT će prema najnovijim podacima u predstečajnoj nagodbi preuzeti upravljanje najvećim alternativnim fiksnim telekom operaterom Optima Telekomom stoji u novom planu predstečjane nagodbe objavljenom na Zagrebačkoj burzi, prenosi ICTBusiness...

HT u Zagrebačka banka potpisali su zajednički sporazum što definitivno mijenja stanje na tržištu, a prema dostupnim informacijama u konačnici to može dovesti do preuzimanja Optime Telekom što za same korisnike ne može biti loše jer neće ostati bez usluge, piše ICTBusiness.

Ako je suditi nakon pomnijeg čitanja novog dokumenta o predstečajnoj nagodbi HT i Zagrebačka banka 42,5 Zaba, HT 8,1 posto i imaju pravo na NCL dionice odnosno njih 10 posto (hibridni instrumenti) što zapravo znači da te dvije kompanije preuzimaju Optimu Telekom.

S obzirom na udjel koji HT može steći konverzijom svojih tražbina u temeljni kapital Optima Telekoma predlaže zasnivanje strateškog partnerstva koje implicira očekivanje da će ZABA (kao najveći vjerovnik i prema prijedlogu budući najveći pojedinačni dioničar) prihvatiti prepuštanje HT-u svojih budućih upravljačkih prava. Time bi HT stekao prevladavajući utjecaj i kontrolu u Optimi Telekomu, međutim pretpostavka predloženog plana restrukturiranja je zasnivanje i postojanje ugovornog odnosa između ZABA-e i HT-a, koji će omogućiti strateško partnerstvo Društva i HT-a, a što je podložno ishođenju odobrenja AZTN-a.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram