Zatvori
Poslovni Puls
01/07/2013

Borislav Škegro: Ulazak u EU napokon donosi kraj komunizma za Hrvate

Eksperimentima i lutanju je kraj! Svi vi koji ste imali ili još uvijek imate dvojbi oko koristi od članstva dobili ste kristalno jasne argumente za promjenu stava, piše Borislav Škegro u kolumni za Večernji list...

"Drugim riječima – komunizam u Hrvatskoj, kao ilegalno djelujući sustav i kao metode vladanja broji svoje posljednje sate. Prejake riječi? Nimalo! Doista se radi o posljednjim satima. Prije puno vremena napisao sam u ovoj kolumni da Europska Unija sigurno neće dopustiti da joj se ulaskom Hrvatske na ta mala vrata uvali komunizam, kojeg je tada, a i danas, u Hrvatskoj bilo koliko hoćete. Čak u ustavu, u zakonima, kamoli ne u svakodnevnoj praksi ili, ponajviše, u brojnim glavama. I ne samo u sijedim", piše Škegro u kolumni za Večernji list.

"Ta „europska pravila“ koja smo preveli i prepisivanjem unijeli u svoj pravni sustav još uvijek nisu i pravila u koja vjerujemo i koja iskreno živimo. Sanjamo još o državnom vlasništvu kao spasonosnoj formuli koja će tobože spriječiti da „ostanemo bez svega“ – pa se kaže - najprije banaka, telekoma, industrije, na kraju voda, šuma … Sanjamo, lutamo i ne vidimo kako je upravo to pogrešan put, put u propast iste te države koja postoji isključivo zbog tog, hrvatskog naroda", nastavlja Škegro.

"Lutanju Hrvata je kraj. Eksperimentiranju na živim ljudima je kraj. Našim „specifičnostima“ je kraj. Izgovorima tipa „mi mali, oni veliki“ više nema mjesta.

Progonu iskrenih reformatora i istovremenom štićenju pretorijanaca propalog sustava je kraj. Zbog kojih god razloga Angela Merkel ne dolazi na proslavu, svejedno joj hvala. Postigla je, možda i ne htijući, ono što je najvažnije. A to je da u Europu uđemo bez švercanja droge komunizma, koju smo u dugim lutanjima nekad davno pokupili u istoj toj Europi."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram