Zatvori
Poslovni Puls
03/07/2013

Nešto se čudno zbiva oko Agrokorovog preuzimanja Mercatora

Koncern Agrokor slovenskom regulatoru tržišnog natjecanja još nije prijavio koncentraciju vezanu za ugovor o kupnji Mercatora, što bi morao učiniti najkasnije do sredine ovog mjeseca, prenosi HRT...

Agrokor je 14. lipnja s prodajnim  konzorcijem 12 banaka, fondova i poduzeća potpisao ugovor o kupnji njihovih 53 posto dionica Mercatora po 120 eura za dionicu. Tom je prilikom najavljeno da će transakcija čija je ukupna visina oko 240 milijuna eura biti realizirana do kraja godine, među ostalim i zato jer je u međuvremenu potrebno dobiti odobrenje regulatornih organa u više država u kojima posluju Agrokor i Mercator.

Agrokor do danas slovenskoj Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja nije prijavio koncentraciju, potvrdio je za  slovenski regulator za tržišnu konkurenciju, gdje navode da još nemaju nikakva kontakta s koncernom Agrokor ili nekom od njegovih tvrtki.

Prema slovenskom zakonu, koncentraciju je regulatoru potrebno prijaviti najkasnije u roku 30 dana od sklapanja kupoprodajnog ugovora, od objave javne ponude ili od trenutka stjecanja kontrolnog udjela tvrtke koju se preuzima.

Tridesetodnevni rok za prijavu koncentracije tako za Agrokor teče od 14. prošlog mjeseca i istječe sredinom ovog mjeseca, prenosi HRT.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram