Zatvori
Poslovni Puls
09/07/2013

Evo kako Podravka planira "otkriti" novu Vegetu

Podravka i Institut Ruđer Bošković potpisali su sporazum o suradnji prema kojem će budući partneri surađivati u područjima hrane, prehrane, zdravlja, inovativnih tehnologija, kontrole kvalitete, pakiranja hrane te zaštite okoliša, izvijestili su iz Podravke...

Također je dogovoreno zajedničko sudjelovanje u razvojno-istraživačkim projektima, prijenosu najnovijih ideja i znanja, zajedničkih nastupa te stručne i savjetodavne pomoći.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić i ravnatelj Instituta Ruđer Bošković Tome Antičić.

Mršić je istaknuo kako su odnosi između znanosti i gospodarstva važna poluga u ostvarenju punog inovacijskog i gospodarskog potencijala Hrvatske.

"Podravka je doslovno izrasla iz inovacija, a vjerojatno najpoznatiji primjer inovacije u prehrambenoj industriji s ovih područja je Vegeta, koju je izumio Podravkin tim stručnjaka", rekao je.

Dodao je i kako je istraživanje i inovativnost u stvaranju visokokvalitetnih proizvoda koji osvajaju povjerenje potrošača odrednica Podravkine korporativne strategije na kojoj temelje dugoročni uspjeh kako na domaćem, tako i međunarodnom tržištu.

Antičić je istaknuo kako IRB želi što više surađivati s tvrtkama poput Podravke, jer smatraju kako zajednički mogu profitirati, ne samo kao pojedinci već i cjelokupno hrvatsko gospodarstvo.

"Institut ima kvalitetne ljude i veliku količinu znanja, a kako s Podravkom imamo puno dodirnih točaka ostvarit ćemo suradnju od koje će svi imati koristi", rekao je Antičić.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram