Zatvori
Poslovni Puls
09/07/2013

Svaki treći Hrvat uzima novi kredit kako bi "zatvorio" postojeći kredit

Portal moj-bankar.hr proveo je anketu među posjetiteljima na temu razloga podizanja kredita. Iz ankete je vidljivo kako su nas razvoj gospodarske situacije, te pritisci vjerovnika doveli pred zid. Slamku spasa građani traže u novom zaduženju,ili barem oni koji si to zaduženje mogu priuštiti...

Manji broj građana (njih tek 11%) spremno je zatražiti kredit za kupnju novog vozila,što je nekad bio jedan od najtraženijih proizvoda na bankarskom tržištu.

Opće je poznata činjenica kako građani žive sve teže. Iz dana u dan financijski problemi na koje nailaze postaju sve veće opterećenje i prepreka koju sve teže preskaču,tako bi se za potrebe podmirivanje režija na kredit odlučilo 16% ispitanika – što i ne čudi jer se Hrvatska nalazi na šestom mjestu po skupoći režija u svijetu.

18% korisnika se izjasnilo kako im kredit nije potreban,dok se 20% odlučilo za podizanje kredita u svrhu rješavanja stambenog pitanja.

Čak 33% korisnika izjasnilo se kako im novi kredit treba za zatvaranje postojećih kredita-što ne iznenađuje jer posljednjih godina građani pojačano traže način da objedine postojeće kredite, dozvoljeno prekoračenje po tekućem računu, obveze po kreditnim karticama.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram