Zatvori
Poslovni Puls
15/07/2013

Malezijski milijarder želi ulagati u Dubrovnik i kupiti tamošnji nogometni klub!

Vincent Tan, bogati ulagač iz Malezije koji je odlučio investirati u Tri sestrice poznati projekt Vicenca Blagaića i izgraditi hotel za lanac Four Seasons, zainteresiran je i za investiranje u Nogometni klub Dubrovnik...

Kako se saznaje, Tan bi rado postao vlasnikom NK Dubrovnika i o tome su već vođeni razgovori sa čelništvom kluba i grada. Potvrdio je to Slobodnoj Dalmaciji Vicenco Blagaić, ali i gradonačelnik Andro Vlahušić.

Kako kaže Vlahušić razgovaralo se o suradnji i mogućem preuzimanju, a ideja se svidjela i čelništvu kluba, budući je bogati Malezijac već vlasnik kluba Cardiff City kojega je vratio u prvu englesku ligu. Plan je ojačati Dubrovnik i uvesti ga u prvu hrvatsku ligu. Vincent Tan vlasnik je jedne od najvećih malezijskih kompanija pod imenom Berjaya koja se između ostalog bavi i nekretninama, a vlasnik je više od 50 hotela po cijelom svijetu. Između ostalog kontrolira i lutrije u Maleziji i na Filipinima.

U Dubrovnik je iz Sarajeva doputovao privatnim zrakoplovom u društvu sa predstavnicima nogometnog kluba Cardiff City. U Sarajevu je potpisao ugovor o suradnji sa FK Sarajevom kojim se između ostalog predviđa da talentirani igrači Sarajeva karijeru nastave u engleskim klubovima. Neslužbeno, Vincent Tan spreman je i kupiti FK Sarajevo, ali se još pregovara o detaljim, piše Slobodna Dalmacija.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram