Zatvori
Poslovni Puls
16/07/2013

Luksuzni Audi A8 automobili za Milanovića i "ekipu"

Predsjednici države, Sabora i Vlade ubuduće će se voziti u službenim automobilima Audi A8 umjesto u Mercedesima S500, doznaje Jutarnji list...

To je nakon mnogo godina prvi put da se mijenja model automobila za najviše državne dužnosnike te da se prešlo s marke Mercedes na marku Audi. Glavni razlog je ušteda. Naime, na natječaju je ponuđena cijena za A8 bila manja nego za S500.

Kako se doznaje, automobili su već stigli u Ministarstvo unutarnjih poslova i u tijeku je njihovo opremanje, nakon čega će biti ubačeni u promet. Doznajemo i da automobili nisu blindirani. Osim modela S500, za prijevoz premijera Milanovića koristio se i blindirani Mercedes G klase koji je za potrebe državnog protokola kupljen potkraj 2008. godine.

Automobili Audi A8 nabavljeni su u sklopu natječaja koji je u ožujku raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu. Tada je oglašena nabava ukupno 1742 automobila putem operativnog leasinga za razne državne institucije.

Ukupna vrijednost nabave procijenjena je na 265 milijuna kuna. Od ukupnog broja vozila nabavit će se 1328 osobnih automobila. Najveći dio tih automobila koristit će se za prijevoz ministara. No za razliku od prije, ministri će sada na korištenje dobiti za jednu klasu niže automobile zbog uštede.

Nakon objave natječaja u Vladi su na kritike o rasipanju novca za nova vozila odgovorili da su novi automobili potrebni zato što je prosjek starosti voznog parka 10 i više godina s prevezenih 200.000 i više kilometara.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram