Zatvori
Poslovni Puls
17/07/2013

Croatia Airlines povećava temeljni kapital za 126,3 milijuna kuna

Glavna skupština Croatia Airlinesa prihvatila je danas odluku o povećanju temeljnog kapitala ulogom u pravima, odnosno unošenjem u temeljni kapital dugovanja koja nacionalni avioprijevoznik ima prema državi i Zračnoj luci Zagreb. ..

Temeljni kapital Croatia Airlinesa iznosi 1,85 milijardi kuna, a temeljem današnje odluke Glavne skupštine povećat će se za ukupno 126,3 milijuna kuna, odnosno za gotovo 80 milijuna kuna koliko ta tvrtka duguje državi te za više od 46,4 milijuna kuna duga Zračnoj luci Zagreb.

Dug Croatia Airlinesa državi nastao je temeljem izdanog i protestiranog državnog jamstva, a zamijenit će se za 399.362 novoizdanih redovnih dionica nominalnog iznosa od 200 kuna. Potraživanje Zračne luke Zagreb bit će pak zamijenjeno za 232.048 novih redovnih dionica, također pojedinačnog nominalnog iznosa od 200 kuna.

Glavna skupština Croatia Airlinesa prihvatila je i da se gubitak ostvaren u 2012. godini, koji je iznosio 488,2 milijuna kuna, manjim dijelom pokrije iz zakonskih rezervi, a preostalo prenese u slijedeću poslovnu godinu i pokrije iz dobiti budućih razdoblja.

Iz zakonskih rezervi bi se tako pokrilo 931,5 tisuća kuna lanjskog gubitka, dok će se na teret budućeg poslovanja prenijeti 487,2 milijuna kuna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram