Zatvori
Poslovni Puls
18/07/2013

Evo zašto ove godine na hrvatskoj obali ima manje njemačih turista

Njemački autoklub ADAC istražio je cijene u 50 popularnih europskih ljetovališta. Utvrdili su da je ljetovanje najjeftinije u Bugarskoj, a Hrvatska je, u usporedbi s konkurentskom Španjolskom, Grčkom i Turskom, najskuplje odredište...

Primjerice, potrošačka košarica na odabranim mjestima u Bugarskoj iznosi 122 eura, u Turskoj 147 eura, u Grčkoj 150 eura i u Španjolskoj 159 eura.

U Hrvatskoj prosječna potrošačka košarica iznosi 163 eura, javlja HTV.

Vrlo vjerojatno je ovo istraživanje odgovor na pitanje - gdje su nam turisti u špici sezone.

Naime, brojne akcije hotelskih kuća i privatnih iznajmljivača, koji ovih dana nude sobe po cijenama nižim do 50 posto, potvrđuju da ovogodišnja turistička špica ipak nije blistava kao protekle godine. Da je turista znatno manje u odnosu na prošlu godinu vidi se i i po brojkama o prometu na graničnim prijelazima, koji je i ovog vikenda bio slabiji nego lani u isto vrijeme.

Bez obzira na stanje na terenu, iz resornog Ministarstva poručuju da ove sezone očekuju rast prihoda od dva do tri posto, prenosi HTV.

 

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram