Zatvori
Poslovni Puls
19/07/2013

Ekonomisti predviđaju pad BDP-a od 1,1 posto!

Ekonomisti okupljeni u Klubu glavnih ekonomista HUB-a, prema danas objavljenoj publikaciji HUB analize, očekuju da će se pad hrvatskog BDP-a ove godine kretati između 0,8 i 2 posto, odnosno u prosjeku 1,1 posto....

Glavni ekonomisti šest najvećih hrvatskih banaka revidirali su svoje prognoze kretanja BDP-a u ovoj godini i sada očekuju da će hrvatsko gospodarstvo u 2013. pasti za 1,1 posto, dok su ranije prognozirali prosječan pad od 0,2 posto, objavljeno je danas iz Hrvatske udruge banaka (HUB).

Ekonomisti okupljeni u Klubu glavnih ekonomista HUB-a, prema danas objavljenoj publikaciji HUB analize, očekuju da će se pad hrvatskog BDP-a ove godine kretati između 0,8 i 2 posto, odnosno u prosjeku 1,1 posto.

To je pogoršanje u odnosu na procjene iz veljače ove godine kada su u prosjeku očekivali pad od 0,2 posto, pri čemu se raspon kretao od rasta za 0,5 posto do pada za 1,5 posto. U siječnu su dva ekonomista očekivala rast BDP-a, trojica pad, a jedan stagnaciju, podsjećaju iz HUB-a.

Sada svi glavni ekonomisti banaka očekuju pad, a pesimističnije prognoze iz srpnja, kako se objašnjava, uvjetovane su promjenama na pozicijama investicija i izvoza - dok se početkom godine očekivao njihov blagi rast, sada se očekuje blagi pad.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram