Zatvori
Poslovni Puls
19/07/2013

Nastavlja se ubrzani rast "aplikacijske" ekonomije

Novo izvješće procjenjuje da će se ukupna vrijednost plaćenih aplikacija, nabava robe i plaćanje usluga putem aplikacija te oglašavanje unutar aplikacija udvostručiti na 151 milijardu dolara u Americi do 2017 godine...

Istraživanje koje je proveo AppNation pokazuje da najveći dio takozvane aplikacijske ekonomije čini prodaja fizičkih dobara i usluga putem aplikacija, koja čini oko 45 milijardi dolara prihoda od gotovo 60 milijardi dolara ukupnog prihoda na početku 2013 godine, prenosi ICTBusiness.

Na drugom mjestu po prihodima smjestilo se preuzimanje plaćenih aplikacija od kojih je u 2013 uprihođeno manje od milijarde dolara, te se očekuje da će ti prihodi do 2017 godine premašiti milijardu dolara. Do sredine 2013 godine ukupnih 60 milijardi dolara prihoda se povećalo na 72 milijarde, te se očekuje da će se taj iznos više nego udvostručiti i doseći 151 milijardu dolara u 2017 godini.

Predsjednik uprave AppNationa Drew Ianni,smatra kako će unatoč masivnoj popularnosti aplikacija i zasićenom tržištu SAD-a, ukupna stopa rasta aplikacijskog gospodarstva i dalje ubrzavati, te da će tako biti najmanje do 2015 godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram