Zatvori
Poslovni Puls
25/07/2013

Podravka ulaže 10 milijuna eura - u poboljšanje energetske učinkovitosti

Podravka će, zahvaljujući odobrenom zajmu od strane EBRD-a u iznosu od 9,9 milijuna eura, provesti ulaganje u poboljšanje vlastite energetske učinkovitosti, izvijestili su iz Podravke....

Zajmom će se financirati ulaganje u poboljšanja u raznim tvornicama i zgradi sjedišta, a očekuje se da će se ovim poboljšanjima energetske učinkovitosti ostvariti znatne uštede (na godišnjoj razini 5.614 kilonewton po prostornom metru plina, 7,3 megavatsati struje, 45.000 prostornih metara vode i 14.918 tona CO2).

Navedeni potencijal utvrdili su neovisni konzultanti, u suradnji s Podravkinim stručnjacima, koji su procjenjivali energiju, izvore i zgrade.

Ulaganja u energetsku učinkovitost sačinjavaju integralni dio Podravkinih širih nastojanja da se ojača konkurentnost kompanije na međunarodnom tržištu, ističu u tvrtki.

Direktorica EBRD-a za Hrvatsku Vedrana Jelušić-Kašić kazala je kako su sigurni da će planirane investicije znatno povećati konkurentnost Podravke te će odteretiti i okoliš poboljšanjem proizvodnih standarda i metoda kompanije.

"Ovo su ulaganja u budućnost koja će se vratiti i u ekonomskom i u okolišnom smislu", istaknula je.

Predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić naveo je kako sredstva iz ovog zajma namjeravaju uložiti u područje energetske učinkovitosti te kroz optimalniju potrošnju energenata smanjiti utjecaj na okoliš i pri tome podići dosadašnju razinu efikasnosti poslovanja na razinu njihovih konkurenata s kojima se svakodnevno natječu na sve zahtjevnijem međunarodnom tržištu.

"Nakon detaljno provedenih analiza cjelokupnog poslovanja, utvrđeni su potencijali unapređenja poslovnih procesa i u samom području energetske učinkovitosti te će sve učiniti kako bi trošak energije po jedinici proizvoda sveli na najmanju moguću mjeru", rekao je Mršić.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram