Zatvori
Poslovni Puls
25/07/2013

Zoran Milanović danas na "obračunu" sa sindikalistima

Za mogući konstruktivni razgovor u ovim bremenitim vremenima vrlo važno tijelo Gospodarsko-socijalno vijeće pola se godine nije sastajalo. Danas se sastaje u novom sazivu. Šest ministara, četiri sindikalne središnjice i Hrvatska udruga poslodavaca...

Prvi put na njegovoj sjednici bit će i premijer Zoran Milanović. Oči u oči sa sindikalistima koji ne prestaju upozoravati da pravoga socijalnog dijaloga u ovoj državi nema.

Naime, već pri potpisivanju sporazuma o ponovnom osnivanju Gospodarsko-socijalnog vijeća sindikati su krenuli žestoko. Vladu su optužili da nije radila ono što je trebala. Žestoko bi moglo biti i sada. Premijer Milanović uslišio je molbe sindikata i dolazi na sjednicu, ali oni sad imaju dodatne zahtjeve.

"Da nam posveti dovoljno vremena za sve ono što nismo imali prilike do sada da ga sada priupitamo i da mu prigovorimo. Ako misli samo otvoriti sjednicu, pozdraviti prisutne i nakon toga otići, onda ne može očekivati ni da ćemo mi dulje sjediti", smatra Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Da bi trebali ostati sjediti neovisno o premijeru, smatraju poslodavci. No, sindikati su skeptični oko mogućih rješenja problema zbog dosadašnjih pregovaračkih iskustava s budućim predsjedateljem GSV-a, ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem.

No s obzirom na više od 316.000 nezaposlenih potrebna su djela ili, za početak, barem konstruktivan dijalog, javlja HTV.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram