Zatvori
Poslovni Puls
31/07/2013

Uklonjena posljednja prepreka: Golf park Dubrovnik dobio zeleno svjetlo!

Na jučerašnjoj sjednici dubrovačkog gradskog vijeća prihvaćen je Urbanistički plan uređenja platoa Srđ. Za odluku je glasovalo 16 vijećnika, sedam je bilo protiv, a SDP-ova vijećnica Tatjana Šimac Bonačić bila je suzdržana. Bila je to posljednja prepreka za početak investicije u kompleks s golfom vrijedne milijardu eura...

Na sjednici, koja je bila na trenutke vrlo burna, one koji su glasovali "za" čak su protivnici nazvali izdajnicima.

Sjednica Gradskog vijeća kasnila je zbog prosvjeda 100-tinjak aktivista, koji su zbog protivljenja projektu na Srđu blokirali Gradsku vijećnicu. Tako je sjednica umjesto u 17 sati počela tek oko 18.30 jer su okupljeni aktivisti građanske inicijative Srđ je naš i Zelene akcije pojačani građanima Dubrovnika blokirali sve ulaze u Gradsku vijećnicu. Nakon što je policiji stiglo pojačanje, omogućen je ulazak vijećnika u vijećnicu.

Inače, prosvjednici su se okupili oko 16 sati, s transparentima Srđ je naš i Apartmanizacija, Što golf ima s tim, a nose i transparente sa slikama gradskih vijećnika na kojima piše Prodano.

Sjednica Gradskoga vijeća sazvana je sa središnjom točkom dnevnoga reda - prijedlog odluke o donošenju urbanističkog plana uređenja Sportsko-rekreacijskog centra s igralištem za golf i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug, prenosi HRT.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram