Zatvori
Poslovni Puls
02/08/2013

HDZ: Hrvatska uz Grčku jedina EU zemlja koja je još uvijek u recesiji

HDZ-ov saborski zastupnik i koordinator stranačkog Odbora za gospodarstvo Domagoj Milošević ustvrdio je danas da nitko u Hrvatskoj, ni građani ni gospodarstvo, ne osjećaju nikakve pomake na bolje, zapitavši se odakle ministri u aktualnoj vladi crpe optimizam kada ih brojke o uspješnosti hrvatskog gospodarstva dematiraju...

Hrvatska će, kazao je na konferenciji za novinare, uz Grčku biti jedina zemlja koja već petu godinu neće ostvariti gospodarski rast.

"Industrijska je proizvodnja u proteklih godinu dana pala 1,5 posto, prerađivačka je industrija 'zaronila' 4,5 posto, izvoz je pao 4,5 posto, plaće su realno pale za 2,5 posto, a cijene su porasle 3,9 posto", podsjetio je Milošević. Kazao je da umjesto odgovara na pitanje zašto je to tako svakodnevno čuje tek samohvalu vladajućih o porastu izravnih investicija.To, kako je rekao, ne bi bilo loše kada se ne bi radilo isključivo o sanaciji gubitaka u Hrvatskoj i prodaji hrvatske imovine.

"U svim tim stranim ulaganjima nema otvaranja novih radnih mjesta", naglasio je dodavši kako se gospodarski rast može ostvariti samo kroz privatni sektor. "No, država mora znati kako pomoći, oživiti i privući strane ulagače te kako iskoristiti diplomaciju za gospodarsku diplomaciju", poručio je vladajućima Milošević. Zatražio i da se objavi postojeća studija o isplativosti monetizacije autocesta, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram