Zatvori
Poslovni Puls
08/08/2013

Grčka bilježi rekordne stope nezaposlenosti!

Stopa nezaposlenosti u Grčkoj porasla je u svibnju na 27,6 posto, novu najvišu razinu u povijesti, premašivši dosadašnji rekord od 27 posto iz travnja, pokazali su službeni podaci objavljeni u četvrtak...

Podatak o stopi nezaposlenosti u svibnju najviši je od kada je grčki državni statistički ured ELSTAT 2006. godine počeo objavljivati ta izvješća i dvostruko je veći u odnosu na prosječnu stopu nezaposlenosti u eurozoni od 12,1 posto.

Rekordna nezaposlenost u Grčkoj posljedica je šestogodišnje recesije, kao i radikalnih mjera štednje koje je uvela tamošnja vlada kako bi smanjila nagomilane državne dugove.

Grčka, naime, od 2010. preživljava zahvaljujući financijskoj pomoći Međunarodnog monetarnog fonda i partnerskih zemalja eurozone. Kako bi nastavila dobivati međunarodnu pomoć, strani zajmodavci traže od Atene provođenje nepopularnih reformi, koje između ostalog uključuju i više poreze te smanjenje zaposlenih u javnom sektoru, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram