Zatvori
Poslovni Puls
08/08/2013

Gvatemala osmislila novu vrstu turizma - nekroturizam

POVEZANE OBJAVE:

Quetzaltenango, grad s domorodačkim stanovništvom, na zapadu Gvatemale, želi svoje groblje pretvoriti u turističku atrakciju u noći punog mjeseca, što je nova djelatnost poznata pod nazivom nekroturizam...

Kompanija Adrenalina Tours uz potporu Gvatemalske turističke zajednice nudi gostima posjet groblju na kojemu počivaju gradski uglednici i gdje se mogu upoznati s različitima stilovima gradnje grobnica ovisno o sklonostima i povijesnim razdobljima, prenosi AGN.

Na tom groblju drugog po veličini grada u Gvatemali ukopani su bivši predsjednici i gradonačelnici u grobnicama koje su replike piramida i crkava, s različitim nadgrobnim spomenicima. Posjetitelji tu mogu vidjeti i napuštene katakombe.

Tijekom posjeta groblju koji stoji 6,5 dolara, turisti mogu čuti priču o graditeljskoj, kulturnoj i povijesnoj važnosti grobnica sa zemnim ostatcima velikog broja ljudi koji su živjeli prije nas i koji sada počivaju na ovom groblju sagrađenom 1840. i najstarije je u Gvatemali, dodaje agencija.

Kako prenosi agencija, od srednjoameričkih zemalja samo Salvador i Gvatemala uvode ovakvu vrstu turizma, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram