Zatvori
Poslovni Puls
09/08/2013

Kinezi financiraju izgradnju autocesta u Srbiji

Ministarstvo gospodarstva Kine odobrilo je danas kredit od 334 milijuna dolara za gradnju Koridora 11, izjavio je srpski ministar građevine Velimir Ilić...

Ministar je najavio da će radovi, koji će biti financirani iz kineskog kredita, početi u rujnu.

Kinesko ministarstvo je odobrilo kredit, kao posljednja instanca u predviđenoj proceduri, nakon što je Exim banka Kine odobrila taj kredit krajem lipnja ove godine, rekao je Ilić Tanjugu na prijemu povodom obilježavanja Dana građevinara.

Predviđena je izgradnja autoceste od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, u dužini oko 50 kilometara, a glavni izvođač radova je Shandong High Speed grupa iz Kine.

"Imamo danas jednu radosnu vijest iz Kine - da je njihovo Ministarstvo gospodarstva, kao posljednja instanca, odobrilo naše projekte i da u rujnu kreću radovi", istakao je Ilić u Vladi Srbije čestitajući građevinarima njihov praznik.

On je istakao da će biti posla za tisuće novih radnika i da su još "dvije koncesije na pragu potpisivanja, koje će vrlo brzo biti u proceduri vlade".

Kinezi su ranije poslali Ministarstvu građevine Srbije zahtjev za dvije koncesije na Koridoru 11, od mosta Zemun - Borča do Obrenovca, s još jednim mostom na Savi i velikom surčinskom petljom, kao i za koncesijsku gradnju autoceste od Preljine do Požege.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram