Zatvori
Poslovni Puls
13/08/2013

Linić iz kafića želi izbaciti poker automate!

Ministarstvo financija priprema novi Zakon o igrama na sreću s namjerom kladioničarima zabraniti primanje uplata klađenja na lutrijske igre. Naime, kako tumače u Ministarstvu, taj vid klađenja u svojoj suštini predstavlja priređivanje lutrijskih igara od strane privatnih priređivača, a prema propisima samo Hrvatska lutrija ima pravo na priređivanje lutrijskih igara...

Zabavne igre, od kojih su do sada prihodi išli jedinicama lokalne samouprave, ubuduće će biti integrirane u Zakon o igrama na sreću "kako bi se na jednom mjestu reguliralo čitavo područje igara na sreću, nagradnih igara i zabavnih igara". Prihodi od zabavnih igara, po novom, bili bi prihodi državnog proračuna, piše Jutarnji list.

Novim Zakonom propisat će se umrežavanje svih automata u automat klubovima s centralnim serverom u Ministarstvu financija "što osigurava cjeloviti nadzor igara na sreću na automatima".

Predlaže se propisivanje niza mjera za zaštitu maloljetnika i ranjivih skupina društva, prevencije ovisnosti o igrama na sreću, sprječavanja problematičnog kockanja te zaštita tajnosti osobnih podataka sudionika u igrama na sreću, kao i ograničenje dostupnosti igara na sreću u casinima i igara klađenja.

U sklopu planiranih zakonskih promjena, propisali bi se posebni prostorni uvjeti za igre na sreću, čime bi se izbacili samouslužni automati za klađenje iz ugostiteljskih objekata, s ciljem zaštite maloljetnika.

Do konca kolovoza očekuju se primjedbe na teze budućeg Prijedloga Zakona o igrama na sreću objavljene na mrežnim stranicama Ministarstva financija.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram