Zatvori
Poslovni Puls
13/08/2013

Mađarska prije roka vratila kredit MMF-u

Mađarska je u ponedjeljak prije roka otplatila preostali iznos kredita Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koji joj je odobren 2008. radi prevladavanja posljedica financijske krize, priopćilo je mađarsko ministarstvo gospodarstva...

Preostali iznos zajma od 2,15 milijardi eura trebao je biti u cijelosti otplaćen u trećem tromjesečju iduće godine a prijevremena otplata uštedjela je zemlji 3,5 milijardi forinti (11,78 milijuna eura) kamatnih troškova, priopćilo je ministarstvo za mađarsku novinsku agenciju MTI.

Mađarska je 2008. od MMF-a i Europske unije dobila krizni kredit od 20 milijardi eura i time izbjegla insolventnost zbog financijske krize, podsjeća Reuters.

Aktualna vlada na čelu s Viktorom Orbanom u više se navrata sukobljavala s MMF-om kako bi suzbila ono što smatra neprimjerenim vanjskim utjecajem na mađarsku ekonomsku politiku. Iduće godine u Mađarskoj se održavaju parlamentarni izbori, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram